top of page
Search

Vaikai, kurie ateina pas mus nėra paprasti, jie yra stebuklingi


Dalinamės ketvirtu pokalbiu Marijos radijuje su seserimi Daiva K. Kuzmickaite. Šį kartą tema- vaikai, netekę tėvų namų ir jų gyvenimas patekus į globą. Pokalbyje dalyvauja KSI Forumo organizacijų atstovai - Rita Augutienė, Šv. Jono vaikų vadovė, ir Dalia Beigienė, mokyklos „Sodžiaus meistrai“ vadovė.

Dalinamės keliomis pokalbio ištraukomis:


„Reikėtų prisiminti tuos momentus, kai mokiniai ateidavo į mokyklą priduoti dokumentus ir slėpdavo už nugaros atestatą, kaip didžiulę savo gyvenimo gėdą. Aš sakydavau „manęs nedomina tavo dokumentas, esu dėkinga, kad atėjai čia. Noriu išgirsti tavo norus ir poreikius, kuo mokykla gali būti tau naudinga, ko tu tikiesi“. Svarbiausia kad per rankų išmintį žmogus atgautų savo pasitikėjimą.“

„Vaikai, kurie ateina pas mus nėra paprasti, jie yra stebuklingi, jie yra dovanos. Pamokos, iš kurių mokomės visi suaugę, esantys aplinkui“.


„Prievartos negali būti, mes leidžiam jaunuoliams rinktis, ir jei gebėjimai riboti, jis tai turi suvokti pats, pripažinti, ir rinktis iš naujo. Mes turime palikti galimybę jauniems žmonėms daryti pasirinkimus, ir taip išvengiame agresijos“.


„Kai kuriems paaugliams reikia tiesiog išgyventi paauglystę. Kartais tiesiog reikia apsikabint vaiką ir sakyti „būk geras, išgyvenk“. Ir kai išgyvena, mes turim labai gražius pavyzdžius žmonių, kurie išlipa ir puikiai gyvena“.


„Norisi padrąsinti tėvus nebijoti priimti kitų gabumų vaiko, nebijoti kalbėti apie tai, ir tikrai yra įstaigų ir darbdavių, kurie bus atviri tokiems žmonėms“.


Spauskite ant nuotraukos norėdami paklausyti.



86 views
bottom of page