top of page
Search

SIENOS Grupės susitikimas

„Net ir mažas pergales reikia švęsti” - nusprendė “Sienos Grupės” savanoriai ir Gegužės 13- 15 dienomis susirinko Trakų rajone. Tai buvo pirmas gyvas savanorių susitikimas.


Labai džiaugėmės susitikę gyvai - tokie skirtingi amžiumi, patirtimis, profesijomis, gyvenantys skirtinguose pasaulio kraštuose, bet turintys vienodas vertybes. Ir matantys prasmę padėti žmonėms, keliavusiems ieškoti saugesnio gyvenimo ir atsidūrusiems labai sudėtingose situacijose.


200 dienų. 4800 valandų. Visada pasirengę vykti pas žmones, kuriems reikalinga pagalba situacijose, kuomet kyla grėsmė gyvybei. Šalia parengties - nuolatinė komunikacija su žmonėmis, kurie uždaryti centruose. Pokalbiai su sulaikytų ar pradingusių asmenų artimaisiais. Teisinė pagalba. Meno ir sporto užsiėmimų rėmimas. “Draugų” programa. Būtiniausi daiktai. Visuomenės informavimas apie situacijas. Komunikacija su politikais bei valdininkais. Baudos ir ikiteisminis tyrimas dėl suteiktos humanitarinės pagalbos (tyrimas buvo nutrauktas po 4 mėn., neradus nusikaltimo požymių).


Per šį laiką sutikome šimtus žmonių, kuriems buvome vieninteliai, kurie klausėsi ir girdėjo, kurie tikėjo ir palaikė. Jautėme dėkingumą. Supratome, kad kartais buvome jų vienintelė viltis.


Patirdami nuolatinį spaudimą iš teisėsaugos bei dalies visuomenės beigi politikų, mes po mažą žingsnelį ėjome į priekį. Ir šiandien galime pasidžiaugti mažomis, bet labai svarbiomis pergalėmis.


Nes mums pergalės - tai ne tik išgelbėtos gyvybės žmonėms, atsidūrusiems pasienyje miškuose, bet ir šypsenos, padėkos, viltis žmonių akyse.


Pergalės - besišypsantis vaikas, kurį prieš keletą dienų radai miške nebegalintį pajudėti.

Pergalė - tai žmonių, kuriems padėjome, žodžiai: “Kai būsiu laisvas, aš irgi savanoriausiu. Ir padėsiu kitiems - kaip ir jūs padėjote man”.


Todėl mes dėkojame dar kart visiems, palaikiusiems ir palaikantiems mūsų veiklas.


Ypatingai dėkojame Krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forumui- kuris be ilgų dvejonių sutiko būti tokios nepatogios veiklos stogu. Tuo metu reikėjo veikti, neturėjome laiko rūpintis juridiniu vienetu. Tai rodo tikrąsias organziacijos vertybes!


Dėkojame ir savanoriams, negalėjusiems tądien atvykti, bet buvusiems ir esantiems mūsų, “Sienos Grupės”, dalimi.


Ačiū!









25 views
bottom of page