top of page
Search

NVO ir valstybinio sektoriaus partnerystės jaunimo ir vaikų srityse stiprinimas



Krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forumo projektas „NVO ir valstybinio sektoriaus partnerystės jaunimo ir vaikų srityse stiprinimas“ buvo finansuotas iš „Nevyriausybines organizacijas vienijančių asociacijų institucinio stiprinimo konkurso“ lėšų. Konkursą organizavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.

KSI Forumo nariai veikia skirtingose socialinėse srityse, tačiau šią paraišką nutarta teikti į vaikų ir jaunimo sritį. Narių susitikimuose girdime, kad būtent šioje srityje jaučiama daug įtampos dėl didėjančių kompleksinių jaunų žmonių problemų, požiūrių skirtumų su kitomis institucijomis, kai kurių paslaugų inovatyvumo ir „neatpažinimo“ visuomenėje. Jautėme, kad šiai sričiai labiausiai reikia stiprinimo.

Forumo organizacijos- narės turės galimybę tobulėti šiuose laukuose:

  • Poveikio rodiklių įrankio sukūrimo sesijos padės tikslingiau atpažinti teikiamomis paslaugomis sukuriamą pridėtinę vertę, pamatuoti pasiektus rezultatus ir veikti tikslingai, taip pat šis įrankis yra numatytas Lietuvos Respublikos NVO plėtros įstatyme,

  • Mokymai apie darbą su savanoriais padidins žmogiškųjų resursų skaičių laukuose, kuriuose jų stinga,

  • Atlikti finansiniai auditai didins organizacijų pajėgumą dalyvaujant finansavimo konkursuose,

  • Grupinės ir individualios supervizijos padės darbuotojams analizuoti patirtį, perdirbti sudėtingas situacijas bei kurti bendrystę.

  • Tarpinstituciniai moderuoti susitikimai keturiomis temomis stiprins bendradarbiavimą tarp skirtingų sektorių

  • Tyrimas apie paslaugas vaikams padės atpažinti kokios pagalbos reikia be pagrįsti paslaugų poreikį.

Didžioji dalis šių veiklų yra įgyvendintos ir išbandytos KSI Forume anksčiau, tad neabejojame jų prasmingumu ir laukiame pokyčio, kurį šis projektas sukurs.


19 views
bottom of page