top of page
Search

Individualios supervizijos vadovams

Net 5 Forumo organizacijų vadovai pabaigė dešimties susitikimų individualius supervizijos procesus. Supervizijos Forume yra svarbus įrankis, saugantis nuo perdegimo, padedantis kurti bendrą kultūrą tarp Forumo organizacijų, atpažinti veiksmus, kuriuos turime daryti. Tad siekiame, kad Forumo darbuotojai reguliariai turėtų galimybę reflektuoti individualiuose, grupinėse ar komandinėse supervizijose. Šį kultūra atsispindi ir metų pradžioje atliktame tyrime: daugiau kaip pusė apklaustų darbuotojų teigė turintys galimybes savo kaip specialisto profesinei priežiūrai per superviziją ar intervizijas.

Keletas atsiliepimų ir supervizijos procesuose dalyvavusių asmenų:

“Pasitikrinau, ar mano, kaip vadovės, "stovėsena" ir sprendimai yra geri, radom išeitis iš kelių užsistovėjusių situacijų, gavau daug padrąsinimo ir patvirtinimo (ko man labai reikėjo), supratau, kad esu pakankamai gera vadovė. Galėjau pasikalbėti visokiais klausimais: darbuotojų atleidimas, grįžtamasis ryšys, delegavimas, pokalbio kūrimas, ir kt. Atsirado daugiau energijos ir džiaugsmo savo pareigose, taip pat ramybės, tvirtumo ir užtikrintumo“


„Turėjau supervizijas pačiu laiku. Tuo metu tik jaukinausi vadovo vaidmenyje. Supervizijose jaučiausi turinti saugią erdvę dalintis, gauti grįžtamąjį ryšį, nebijoti klysti bei spręsti iškilusius sunkumus. Supervizorė dalinosi naudinga medžiaga, metodais, kuriuos galėjau pritaikyti kasdieniniame darbe sprendžiant kylančias situacijas bei tobulinti savo, kaip vadovo, kompetencijas. Kadangi nesijaučiau tvirtai savo naujose pareigose supervizoriaus būvimas šalia, palaikymas, pastiprinimas ir patvirtinimas, kad "viską tu gerai darai" buvo labai svarbus drąsiai ieškant, priimant sprendimus, klystant ir darant pokyčius organizacijoje. Supervizijos labai prisidėjo prie mano darbo kokybės bei psichologinės sveikatos. Planuoju ir toliau ieškoti būdų kaip turėti supervizijas“.


Šios supervizijos buvo finansuotos įgyvendinant projektą “Asmeninio augimo ir profesionalumo vystymo programa neformalaus NVO Forumo darbuotojams“.





94 views
bottom of page