top of page
Search

Džiazas rėmelyje


KSI Forumas sąmoningai reguliariai siekia stiprinti vadovus, kadangi nuo jų darbo kokybės labai priklauso ir organizacijos veiklos kokybė.

Gruodžio 16 dieną dalis KSI Forumo organizacijų ir padalinių vadovų susirinko aptarti aktualiausias vadovavimo dilemas. Šiame kelyje juos lydėjo Lina Stankevičienė- Pietarė, kuri konsultuoja vadovus verslo sektoriuje, tačiau taip pat turi ir nevyriausybinio sektoriaus patirties.


Ieškant simbolio, kuris siejasi su vadovavimu, viena grupė šį procesą asocijavo su „džiazu rėmelyje“. Džiazu, kaip improvizacija, kūrimu „čia ir dabar“, būtinybe reaguoti be paruoštukų, nes jų negali turėti visoms vadovavimo situacijoms. Tačiau bus chaosas jei tai bus tik reagavimas ir kūryba „čia ir dabar“, todėl būtini rėmeliai- įstaigos kryptis, tikslai, vaidmenys, resursai.


Taip pat dalinamės keliomis įžvalgomis iš mokymų kurios gali inspiruoti jus refleksijai:

  • Pagrindinis vadovavimo įrankis yra individualūs pokalbiai, kurie yra planuojami iš anksto ir fiksuojami kalendoriuje

  • Aplinka tampa per kompleksiška, kad pakaktų vieno vadovo, todėl vis labiau kuriamos vadovų komandos

  • Vadovų komandoje svarbu gebėti kalbėti apie temas, kurioms nėra atsakymo

  • Jei gerą specialistą paskirsi į vadovo poziciją, gali „sugadinti žmogų“

Mokymų pabaigoje jautėme kad susikūrė gal ne tik vienos dienos vadovų bendruomenė, kuri ir pertraukų metu aptarinėjo vadovavimo situacijas, noriai pietavo kartu ir neskubėjo skirstytis mokymams pasibaigus.


Ši veikla finansuota iš EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų.












44 views
bottom of page