top of page
Search

Dialogai

Updated: Mar 13, 2023


Paskutiniai metų mėnesiai Krikščioniškų socialinių iniciatyvų Forume buvo žymūs dialogais, kurie vykta tarp skirtingų sektorių. Tai tarpinstituciniai susitikimai, kurių lapkričio- gruodžio mėnesį vyko net keturi. Viso dalyvavo 83 asmenys, kurie bandė kartu keisti kasdienybėje atsiradusias kliūtis.


Šie žmonės kalbėjo apie tai, kad būtina nuolatinai gilintis į benamio žmogaus profilį Vilniaus mieste.

  • Apie būtinybę vystyti lengvai pasiekiamas, kompleksiškai teikiamas ir į žemą slenkstį orientuotas paslaugas benamiams žmonėms, tokias kaip kad darbas gatvėje, higienos, sveikatos priežiūros paslaugos.

  • Apie tai, kaip pasisekė tris metus vykęs socialinių dirbtuvių pilotinis projektas intelekto ir (ar) psichikos negalią turintiems suaugusiems asmenims.

  • Apie viešųjų erdvių prieinamumą Vilniuje, jaunų žmonių vaidmenį vietos bendruomenėse, pabėgelių ir migrantų integraciją bei paslaugų jaunimui Vilniuje plėtrą (ši veikla finansuota iš EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų)


  • Ir šeimas. Apie tai, ką turime, ko siekiame, apie ką svajojame dirbdami su šeimomis Justiniškėse.

Finansavimas šiems tarpinstituciniams susitikimams gautas iš „Nevyriausybines organizacijas vienijančių asociacijų institucinio stiprinimo konkurso“ lėšų. Konkursas buvo organizuotas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos.










25 views
bottom of page